Onthaaldag voor leerkrachten | Vakantie op Mars - droom of realiteit?

February 4, 2015   Mol (BELGIUM)

De SCK•CEN Academy for Nuclear Science and Technology organiseert een serie van onthaaldagen voor leerkrachten rond radioactiviteit in onze samenleving. Door middel van presentaties, bezoeken en interactieve dialoogsessies met de wetenschappers van het Studiecentrum voor Kernenergie, kunnen leerkrachten meer gedetailleerde informatie krijgen die in de lessen kan gebruikt worden.

Vakantie op Mars - droom of realiteit?

Een verblijf in de ruimte heeft invloed op het menselijk lichaam. Naast verhoogde blootstelling aan straling en verminderde zwaartekracht kunnen andere stressfactoren, zoals leven in een geïsoleerde en afgesloten omgeving, gezondheidsproblemen veroorzaken bij de astronauten. Vooralleer de mens voet zal zetten op andere planeten zoals Mars moeten we nog veel meer te weten komen over de extreme omgeving waaraan hij zal worden blootgesteld, en over de effecten ervan op zijn algemeen welzijn.

Tijdens deze onthaaldag maak je kennis met het ruimtevaartonderzoek van SCK•CEN en de belangrijke rol die we spelen in het onderzoek op gebied van menselijke biologie, microbiologie en stralingsdosimetrie. Een bezoek aan onze laboratoria geeft je een kijkje achter de schermen.